Kako se brinuti o trepavicama nakon nadogradnje?

Nega trepavica

 

Često se susrećemo sa pitanjima kako se pravilno održavaju i kakvom negom može da se produži vek trajanja nadograđenih trepavica. Iz tog razloga želeli smo da objasnimo svima Vama koji niste sigurni ili ne znate koje su najvažnije stavke kako bi vaše trepavice izgledale lepo i negovano.

Uputstvo za praktično održavanje trepavica Eyelash Factory:

Vremenski period trajanja nadograđenih trepavica iz našeg iskustva  je otprilike od četiri do šest nedelja. Nemojte se opterećivati ukoliko vidite da neka trepavica počne da opada pre vremena, jer je to sve individualno, odnosno zavisi isključivo od vaših prirodnih trepavica. Većina nadograđenih trepavica mogu da opstanu samo uz adekvatno održavanje, zato se fokusirajte na naše smernice:

  •  Vaše prirodni trepavice ne bi trebale da dolaze u kontakt sa vodom najmanje 2 sata nakon tretmana, a idealno bi bilo 48 sati, kako bi se lepak pravilno vezao za trepavicu. 
  • Nikako nemojte nanositi običnu ili vodootpornu maskaru. Većina brandiranih maskara sadrže hemijska svojstva i ulja koja mogu da razblaže lepak. Uklanjanje maskare sa vaših nadograđenih trepavica može doprineti procesu preranog opadanja.
  • Posebnu pažnju treba da obratite prilikom samog čišćenja lica, tj predeo oko očiju. Nežnim pokretima očistite područje oko očiju i izbegavajte bilo koju vrstu proizvoda na bazi ulja. Razlog je sličan kao sa maskarom, jer ulje može da razblaži lepak i prouzrokovaće prerano opadanje trepaciva. Ovaj deo je bitan za predeo oko očiju, a sam proces čišćenja i održavanja vašeg lica možete normalno da obavljate.
  • Nikada nemojte upotrebljavati stezaljku za podizanje trepavica, jer može trajno da ošteti ne samo nadograđene već i prirodne trepavice.

 

Naša preporuka za svakodnevno praktično održavanje jeste maskara četkica koju dobijate pri svakom tretmanu u našem centru, koja olakše negu i doprinosi savršen izgled vaših trepavica.

Svakih 3 do 4 nedelje preporučujemo da zakažete termin u Eyelash Factory centru radi ponovnog ulepšavanja, kako bi vaše trepavice izgledale lepo i uredno na određeno vreme. Ne pokušavajte sami da ukloniti nadograđene trepavice, jer možete sebi naneti dosta muka. Prepustite profesionalcima da vam dopune ili uklone trepavice, jer oni to rade najbolje. Uživajte u Vašim novim trepavicama!

 

Vaš Eyelash Factory

Podeli: